Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Verkeershinder op hoofdroute in Naarden in september en oktober

In september en oktober 2019 vindt in opdracht van de gemeente Gooise Meren onderhoud plaats aan het asfalt op de belangrijkste verbindingsweg in Naarden: Rijksweg – Godelindeweg – Amersfoortsestraatweg. Ook wordt op de Rijksweg een nieuwe rotonde aangelegd bij de Churchillstraat en komt er een veilige oversteek voor fietsers en wandelaars bij de Meerstraat. 

De werkzaamheden worden in vijf fases uitgevoerd. De eerste vier fases vinden plaats in de periode 3 t/m 27 september, de vijfde fase in de periode 18 oktober t/m 3 november. Op de afbeelding zie je het totaaloverzicht van de vijf fases. Per fase wordt een ander deel van de route aangepakt. Het verkeer heeft tijdens de werkzaamheden te maken met wegafsluitingen. De omleidingsroute wordt steeds ter plekke met borden aangegeven.

Het hoofdaccent ligt op twee ruimtelijke ingrepen: de aanleg van een rotonde en een oversteek voor fietsers en voetgangers. De rotonde en de oversteek zijn nodig voor de verbetering van de verkeersveiligheid en zijn mogelijk dankzij subsidie van de provincie Noord-Holland. Het wegdeel tussen de Karnemelksloot en de Wilhelminakruising krijgt nieuw asfalt. 

Er wordt dagelijks gewerkt tussen 7.00 en 22.00 uur. De weg tussen de torenflat en op- en afrit 5 is gedurende de hele periode (ook in de weekenden) dicht voor het verkeer, inclusief de op- en afrit zelf. Met borden wordt ter plekke een omleidingsroute aangegeven. Ook bussen worden omgeleid.

Werkzaamheden in de periode 2 t/m 27 september 2019 (fase 1 t/m 4) In de weekenden (van vrijdagavond 20.00 tot maandagochtend 6.00 uur) zijn er geen wegafsluitingen en dus ook geen omleidingen. 

Fase 5, 18 oktober t/m 3 november
Werkzaamheden op het andere deel van de Rijksweg Naarden: het stuk tussen de Wilhelminakruising (bij de torenflat) en op-en afrit 5 van de A1(Naarden-West). Dat is de weg langs de wijk Tuindorp Keverdijk.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 2 =

Back to top