Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tweede bewonersavond over zonne-energie druk bezocht

Afgelopen dinsdagavond heeft de tweede bewonersavond van Duurzaam RemCom plaatsgevonden in Jan Tabak. Met een opkomst van ruim 100 buurtbewoners is er veel interesse in de wijk voor het onderwerp energie opwekking. Burgemeester Han ter Heegde en wethouder Barbara Boudewijnse hebben meer inzicht gegeven in de aanpak van de regio. Daarna zijn de bewoners geïnformeerd over de mogelijkheid van zonnepanelen op individuele woningen.

In samenwerking met onze partner Greenhome faciliteert het buurtteam een collectieve inkoop actie voor zonnepanelen met Zonnemarkt als leverancier. Klik hier voor de pagina van onze collectieve wijkinkoop zonnepanelen.

Het buurtteam is, in afstemming met de gemeente, op zoek naar daken van instellingen, utiliteitsgebouwen, gemeentelijk en commercieel vastgoed. Voor deze collectieve projecten gaat het buurtteam samenwerken met de Energie Coöperatie WattNu in Bussum. We gaan bekijken of daken van Naarderheem, de Comeniusschool en de Lunet geschikt/beschikbaar zijn. Ook hebben we verkennende gesprekken over een geluid/zonnewal langs de noordzijde A1 met een eventuele collectieve deelname van bewoners.

Presentaties van de bewonersavond

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top