Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Rembrandtalarm leeft

Rembrandtalarm is de naam van de buurtpreventie-appgroep, voor iedereen die in het Rembrandtpark woont. Het is een middel dat wordt ingezet om elkaars hulp in te roepen als er actie nodig is. Bij inbraak, vermissing van een persoon, insluiping, vernieling, bespieding, lastig vallen, enzovoort. We hebben natuurlijk de politie, maar die is er ook niet altijd direct bij. Met ongeveer 425 deelnemers vinden we altijd wel snel iemand in de straat of vlakbij die mee wil kijken, wil helpen of op een andere manier wil ingrijpen. Eén bericht bereikt direct 250 mensen, dus we zijn graag zuinig met oproepen. Anders loopt het snel uit de hand.

Eigenlijk zijn er twee Rembrandtalarms: I en II. Ze zijn gelijk en toch ook weer niet. Dat zit zó: WhatsApp (de organisatie die het versturen van deze berichten mogelijk maakt) laat maar 256 deelnemers toe per groep. Dus toen de eerste groep vol zat en zich nog meer deelnemers meldden, hebben we moet besluiten om een tweede groep te starten: Rembrandtalarm II. Daarbij kiezen we ervoor om berichten in de ene groep door te zetten naar de andere, als we denken dat dat belangrijk is. We doen dat dus niet altijd. Immers: elk bericht gaat naar honderden deelnemers. Bovendien zitten wij ook niet 24 uur per dag op onze post, dus doorsturen lukt ook niet altijd. Toch laten we dat doorsturen niet graag aan anderen over. Het nadeel daarvan is dat op een gegeven moment weer alles wordt doorgestuurd  door iedereen. Dat willen we ook weer niet.

We vragen alle deelnemers dus nadrukkelijk om alleen berichten in de groep te zetten als er direct hulp nodig is. Zorg er wél voor dat, indien nodig, de politie dan al is gebeld. Let er op dat antwoorden vaak BILATERAAL kan en niet altijd in de groep hoeft. Dat doe je zó: druk op het bericht, kies in het menu voor “… meer” en daarna voor “Privé antwoorden”. Je kunt op die manier al je complimenten en dankwoorden direct aan de betrokkene sturen zonder de overige 250 deelnemers lastig te vallen. Wil je deelnemen? Stuur een mail naar rembrandtalarm@gmail.com met je naam, volledige adres en mobiele nummer. Wij zullen je dan toevoegen als deelnemer.

Juliette Redelé en Paul Overtoom

Ps. Wie het leuk vindt om via een app contact te hebben met buurtgenoten over minder dringende zaken, zoals huisdieren, zaken die geen actie meer behoeven en dergelijke, kan zich aanmelden bij de rembrandtbuurtapp. Dat aanmelden schijnt mogelijk te zijn via elk van de huidige deelnemers.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + = 24

Back to top