Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Oplaadpunten elektrische auto

De gemeente Gooise Meren stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Heb je of krijg je een oplaadbare auto en kun je onmogelijk op eigen terrein opladen? Dan kun je gratis een oplaadpaal in de openbare ruimte aanvragen. De gemeente toetst de aanvraag en MRA-Elektrisch plaatst en beheert de oplaadpalen.

Vanwege de enorme vraag kan het tot een jaar duren alvorens de paal geplaatst wordt na indienen van de aanvraag. De gemeente toetst ondermeer of je woont of minimaal 18 uur per week werkt in de gemeente Gooise Meren. Of je een auto hebt die minimaal 45 kilometer volledig elektrisch kan rijden, je niet op eigen terrein kunt parkeren en of je (als dat nodig is) een parkeervergunning hebt.

Hier kun je een aanvraag voor een laadpaal indienen.

1 Reactie

  • Er wordt in one wijken nogal verschillend gedacht over het plaatsen van palen. “Ze ontsieren de openbare ruimte, ze bezetten plaatsen voor de deur bij mensen die zelf geen e-auto hebben”, zijn een paar reacties. Belangrijkste advies: vraag pas een paal aan als je vooraf hebt overlegd met de buren/straat en zoek een plaats die niet in het dagelijkse leven door een bewoner wordt gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top