Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Duurzaam RemCom campagne 2019

Een energiezuinige woning
Onbewust stroomt er door de schil van de woning veel warmte weg. Klik hier om een idee te krijgen van het warmteverlies van een woning. Om de woning energiezuinig te maken en het energielabel van de woning te verbeteren, zijn isoleren en besparen belangrijke eerste “no regret”-maatregelen. Op de afbeelding hieronder zie je de 6 mogelijke stappen om van energielabel G naar A te komen. Naast isoleren is het belangrijk om waar mogelijk energie te besparen. Klik hier voor handige bespaartips.

https://remcom.nl/wp-content/uploads/2019/03/energie-label-300x300.jpg

Samenwerking met Duurzaam Bouwloket en Greenhome
Om de verduurzaming te faciliteren is het buurtteam een samenwerking aangegaan met twee partners, te weten Duurzaam Bouwloket en Greenhome. De partners geven ons inzicht in de situatie in onze wijken en de maatregelen die hiervoor mogelijk zijn. Om een indicatie te krijgen voor je eigen woning kan je op de website van Greenhome online en kosteloos de huisscan voor je eigen woning invullen.

Modelwoningen in de wijk
Voor vijf ‘model’ woningen uit onze wijken is door Duurzaam Bouwloket een woningscan gemaakt om per type woning inzicht te geven in de mogelijke maatregelen voor verduurzaming. Tevens is een concreet stappenplan opgesteld met bijbehorende kosten en terugverdienperiodes. De verschillende woningscans zijn beschikbaar op de actiewebsite van Duurzaam Bouwloket. Klik hier om de woningscans van de verschillende type woningen te lezen.

Mogelijke maatregelen
Voor veel woningen is vloer- en spouwisolatie een gangbare maatregel om mee te beginnen. Tijdens de kick-off biedt Greenhome een collectieve inkoopactie aan voor deze beide isolatiemaatregelen aan. Mocht je geïnteresseerd zijn in mogelijke andere maatregelen, dan raden we je aan de e-books (door Greenhome beschikbaar gesteld), door te nemen. Klik voor meer informatie op de betreffende maatregel; dakisolatiespouwmuurisolatievloer- en bodemisolatiezonneboilers en zonnepanelen.

Back to top