Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bouwplannen?

Er wordt volop verbouwd in de buurt. Voor (toekomstige) bewoners is het natuurlijk een feest om een huis helemaal naar wens te verbouwen. Feit is dat er – als er verbouwd wordt – altijd veel busjes, afvalcontainers en mobiele wc’s in de straat staan.

Voor (toekomstige) bewoners is het van belang te weten dat u altijd een melding bij de gemeente moet doen als u een container of bouwkeet plaats. Ook is het aan te raden dat u even de omwonenden inlicht over uw bouwplannen.

Dat geldt eens te meer als er in een straat bij veel huizen tegelijk een verbouwing plaatsvindt. Dan kan er namelijk sprake zijn van echte overlast. Naast de overlast in de vorm van lawaai, komt het ook voor dat bouwketen en busjes van bouwbedrijven de weg blokkeren. Aan verbouwende buurtbewoners daarom de oproep de overlast tot een minimum te beperken en ook de bedrijven die voor u werken te vragen niet te veel overlast te veroorzaken.

5 Reacties

 • Hallo,
  Wat fijn dat jullie dit plaatsen. Er wordt immers heel veel verbouwd en de mensen, die aan het werk zijn, doen gewoon hun werk. Het is erg te waarderen als de omwonenden, door degenen, die gaan verbouwen, geïnformeerd worden over de plannen en de momenten van ernstige overlast. Zeker als in een straat heel veel verbouwingen tegelijk zijn, zoals nu in de Jan Steenlaan.
  Ik hoop dat de nieuwe bewoners dat gaan doen in de toekomst. Dan weet je immers als omwonende ook wanneer en hoe lang er herrie, stof of gezaag is. En het is ook leuk als nieuwe bewoner je buren snel te leren kennen en hun goed te informeren. Je gaat tenslotte naast en vlak bij elkaar wonen!

 • Naast de beschreven overlast een andere observatie: door het volbouwen van de opritten, maar wel twee wagens willen bezitten, worden de straten steeds voller met blik. Dan ook nog de SUV’s langs de stoep parkeren ipv in de parkeerplekken, maakt voor gewoon verkeer doorgang moeizaam en voor fietsende kinderen een onveilige situatie. En wat als de brandweer zich klem rijdt?! U hoeft niet perse voor de eigen deur te staan!

 • Heel goed om dit onder de aandacht te brengen.
  Tevens valt het mij op dat sommigen w.o. bezoekers en aannemers denken
  dat de groenstroken bedoeld zijn om op te parkeren.
  Dit is niet het geval, in het verleden kwam er nog wel eens een BOA langs om
  mensen hierop te attenderen. Dit gebeurt naar mijn weten niet meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top