Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

BORgronden

Op 10 juni heeft de gemeenteraad van Gooise Meren het Stedenbouwkundig Programma van Eisen voor het project BORgronden vastgesteld. Via vier moties heeft de raad aandachtspunten toegevoegd. Zo wil de raad dat de wijk een energiepositieve balans heeft en dat er een laag autogebruik is. Ook wil de raad dat voorkomen wordt dat woningen (tot een bedrag van € 350.000) in handen vallen van investeerders. Tot slot wil de raad dat de Huizerstraatweg zijn historische karakter behoudt.

De volgende stap is dat nu door de ontwikkelaars van het plan verder wordt uitgewerkt.

5 Reacties

  • Ik maak mij grote zorgen over het feit dat de Oud Blaricummerweg in het plan is aangewezen als ontsluitingsweg voor twee derde van aantal inwoners van de Borgronden. En dat terwijl deze weg een 30 km weg is door een woonerf. Deze 30 km wordt nu al door vrijwel alle automibilisten genegeerd. Bovendien is het parkgebiedje langs de weg ooit door de gemeente aangewezen als speelterrein. Ook bij de aansluiting op de Amersfoortsestraatweg is verkeerssituatie verwarrend en worden bestaande regels massaal overtreden.
    Als we dan ook nog kijken naar de beperkte capaciteit van de Oud Blaricummerweg is het volstrekt onverantwoord om zonder ingrijpende maatregelen hier een ontsluitingsweg van te maken.

    • Ja zeker
      Wij hebben als RemCom destijds ook aan de gemeente aangegeven dat de ontsluiting van de BORgronden ondoordacht is. Zowel mbt de Huizerstraatweg als de mbt de Oud Blaricummerweg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top