Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Duurzaam RemCom & energiecoaches in de wijk

Om bewoners blijvend te betrekken en te ondersteunen worden er per wijk energiecoaches opgeleid en ingezet. Een energiecoach is een betrokken bewoner die andere buurtbewoners op weg helpt met het zetten van de juiste stappen om duurzaam te wonen. Energiecoöperatie WattNu coördineert deze training, samen met andere energiecoöperaties in de regio. Als buurtteam Duurzaam RemCom geloven wij heel erg in deze vorm van ondersteuning van bewoners en om die reden zijn wij op zoek naar energiecoaches in onze wijk. Twee van onze buurtteam leden hebben de training zelf ook gevolgd. Als je interesse hebt om op deze manier te helpen bij het verduurzamen van onze wijk, laat het dan weten via info@wattnu.org

Energie coöperatie WattNu

In de afgelopen maanden heeft de energie coöperatie WattNu zich ontwikkeld tot een professionele organisatie en duurzame partner van de gemeente in de Gooise Meren. De energiecoöperatie WattNu is een organisatie zonder winstoogmerk voor, door en met bewoners en zet zich in om bewoners actief te ondersteunen bij de energietransitie. Meer informatie is te vinden op wattnu.org 

Met het tekenen van een convenant tussen de gemeente en WattNu wordt de coöperatie in de gelegenheid gesteld om de regierol te nemen over de energietransitie in de gebouwde omgeving van de gemeente Gooise Meren. Hierdoor kan WattNu ook andere bewoners initiatieven ondersteunen. Er wordt op dit moment al nauw samengewerkt door WattNu, buurtteams en gemeente bij het verder vormgeven van de wijkaanpak. Ook wij als Duurzaam RemCom delen onze ervaringen met de wijkaanpak  ontwikkelen op deze manier samen een aanpak die gemeentebreed verder uitgerold kan worden. 

De wijkaanpak in de gemeente Gooise Meren

Ook in de gemeente gebeurt er veel in het kader van de energietransitie in de Gooise Meren. Het buurtteam initiatief zoals deze is vormgegeven in RemCom is model komen te staan voor andere wijken in de Gooise Meren. De gemeente ondersteunt buurtplatforms en bewoners om een vergelijkbare wijkaanpak vorm te geven als we in RemCom zijn gestart. Vorige maand hebben de eerste bewonersavonden plaatsgevonden in Parkwijk, Muiden en Muiderberg. Tuindorp Keverdijk-Thijssepark- Vierhoven volgt in oktober en ook in de Vesting is een buurtteam actief. 

Iedereen doet wat!

Begin september is de landelijke klimaatcampagne van start gegaan. Met de slogan Iedereen doet wat worden alle inwoners van Nederland ervan bewust gemaakt wat jezelf kan doen om je eigen energieverbruik te verminderen. Kijk voor tips en suggesties op www.iedereendoetwat.nl. Het leuke van deze campagne is dat elke gemeente er een eigen gezicht aan kan geven. Hierdoor is het goed mogelijk dat je de komende maanden een bekende wijk of stadsgenoot voorbij ziet komen in deze campagne.   

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top