Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Mogelijke bebouwing van de Borgronden

Vanuit een initiatief van het RemCom bestuur heeft de gemeente besloten een pilot op te starten voor een omgevingsmonitor/Leefbaarheid Effecten Rapportage (LER) voor het Componistenkwartier en Rembrandtkwartier.

Hierbij gaat het om het (meer) inzichtelijk krijgen, van de effecten voor het gebied en de directe omgeving door een mogelijke bebouwing van de Bor gronden.

Er is een werkgroep in het leven geroepen met vertegenwoordigers van de gemeente en een aantal bewoners. De LER wordt uitgevoerd door het bureau Strategis dat een speciaal model heeft ontwikkeld voor het uitvoeren van een LER. Strategis heeft hierin reeds ervaring opgebouwd bij andere projecten en is als onafhankelijke partij ingeschakeld. De werkgroep gaat Strategis volgen en mede inhoud geven aan de LER.

Het model van Strategis is zo ingericht dat het vele variabelen kan doorrekenen en effecten daarvan kan visualiseren. Belangrijke aandachtspunten voor de Bor gronden zijn, fijnstof/milieueffecten, geluidsoverlast, verkeersbelasting en intensiteit, infrastructurele gevolgen (waaronder voorzieningen en sportgronden)

Strategis gaat geen nieuwe metingen doen. Afhankelijk van de hanteerbaarheid van het model en de uitkomsten, kunnen de resultaten mogelijk een plek krijgen in het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) van de Borgronden. De eerste bijeenkomst van de werkgroep is recent geweest. De doorlooptijd van het project is afhankelijk van de voortgang. De brief hierover van wethouder Geert-Jan Hendriks kun je hier inzien.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

72 + = 76

Back to top