Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

AED in jouw buurt

In de Algemene Ledenvergadering van RemCom op 13 mei ontstond het initiatief om AED in onze wijk te krijgen. Er is nu geen dekking om binnen 6 minuten bij hartstilstand hulp te bieden. Een AED-eenheid (Automatische Externe Defibrillator) in uw laan of omgeving kost 1530 euro. Dit bedrag moet door de bewoners bij elkaar worden gebracht. Er is informatie te vinden op www.buurtaed.nl, www.hartstichting.nl, www.rodekruis.nl

Vanuit onze wijk zijn Florentine van Dorp (Jan Steenlaan) en Emma Kooy (bestuur RemCom) het kennisteam. Om vragen te beantwoorden en initiatieven te begeleiden. Ook de gemeente ondersteunt initiatieven. Het zou goed zijn als het Componistenkwartier 2 tot 3 AED-eenheden krijgt, en het Rembrandtpark 2 tot 3 AED-eenheden. Dan is sprake van bereikbaarheid.

De eerste stap is nu een pilot te gaan doen. In welke lanen/straten willen dit gaan realiseren? Met 60 huizen en elk huis een bijdrage van 30 euro, is het financieel rond en dichtbij genoeg om snel ter plekke te zijn. Laat het ons weten als je ideeën hebt voor de aanpak in jouw directe omgeving. En of je beschikbaar bent om dit initiatief te helpen realiseren. Wie doet mee? Reageer of meld je aan via info@remcom.nl Wij zullen met alle reacties een bijeenkomst organiseren om het initiatief verder uit te werken.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top